About

Ik ben Tedje van Gils (Brabander in hart en nieren) en al zolang als ik me kan herinneren ben ik dol op alles wat met teksten en schrijven te maken heeft. Als kind van twee jaar oud las ik vol aandacht alle huis-aan-huisfolders en ben ik op alle tijdschriften die ik leuk vond (en dat waren er veel) wel eens geabonneerd geweest. Ik ging iedere week naar de bieb en daar leende ik het maximaal aantal leenbare boeken. Week in, week uit.

 

Vanaf het moment dat ik kon schrijven, schreef ik verhaaltjes. Ik verknipte oude tijdschriften en maakte er een nieuw exemplaar van en op vakantie hield ik bij wat we iedere dag deden. Wat mijn favoriete bezigheid was? Vriendenboekjes invullen. En nieuwe agenda’s. Toen ik eenmaal toegang had tot de wondere wereld van het wereldwijde web, werd het helemaal één groot feest. Ik had al snel een aantal websites aangemaakt via Kindertent, die vol stonden met mijn idolen van die tijd.

 

Journalistiek

 

Op de middelbare school bleef ik schrijven, veelal offline. Met mijn vwo-diploma op zak begon ik in 2011 met de studie journalistiek in Tilburg. Geen vreemde keuze, gezien mijn voorliefde voor magazines en schrijven. In datzelfde jaar besloot ik mijn dagboekverhalen te verschuiven van offline naar online. Ik maakte een WordPress-account aan en mijn blog Teddlicious was geboren. Ik schreef eerst voornamelijk over celebrities en beauty, maar later begon ik te schrijven over alles wat me interesseerde. Bijvoorbeeld food, films en series, maar ik begon ook meer van mezelf te laten zien. Waar ik het in het begin doodeng vond om een foto van mezelf online te zetten, geef ik nu iedere week een kijkje in mijn leven op mijn blog. En dan heb je natuurlijk nog Instagram, de perfecte wereld. Of toch niet? Op mijn account @therealteddlicious plaats ik foto’s van hoe het er écht aan toegaat, in #thereallife.

 

Ook mijn liefde voor lezen en boeken is niet verloren gegaan. Samen met drie vriendinnen ben ik eigenaar van boekenblog Adorablebooks.nl, een van de grootste boekenblogs van Nederland. Sinds 2016 is het ons eigen bedrijf. Boeken lezen en recenseren en er ook nog geld mee verdienen. It’s a dirty job, but somebody has to do it.

 

tedje van gils

De vrije uurtjes tijdens mijn studie journalistiek gingen op aan mijn blog. Foto’s maken, mails beantwoorden, artikelen schrijven, persevenementen bezoeken. Veel mensen vroegen destijds of ik van bloggen mijn fulltime baan (want ja, ik verdiende er inmiddels al geld mee) wilde maken. Mijn antwoord was vrij duidelijk: nee. Ondertussen had ik mijn studie geproefd van alle aspecten van de journalistiek en dat vond ik maar al te leuk. Interviewen, bedrijfsjournalistiek, tijdschriften maken, freelancen; dat waren (zijn!) dingen waar ik ontzettend gelukkig van werd (word!).

 

Freelance copywriter

 

Het leuke is dat ik deze dingen allemaal nog steeds doe. Na 1,5 jaar een vaste baan bij Dutchcowboys te hebben gehad, waagde ik in 2016 de sprong in het diepe en ging ik fulltime freelancen. Ontzettend spannend, maar de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Inmiddels schrijf ik teksten voor verschillende magazines, blogs en websites en houd ik social media kanalen bij. Kortom: alles wat te maken heeft met content.

 

Mijn hart gaat sneller kloppen van het maken van contentstrategieën, inspirerende teksten en social media posts. En als ik de Universiteit van Michigan moet geloven, ben ik een onaangenaam mens. Ik heb een hekel aan dt-fouten en pak nog net niet mijn rode pen uit mijn tas als ik een fout zie op een menukaart.

 

Wil je meer weten over mij en ben je benieuwd of we kunnen samenwerken? Lucky you, want mede door mijn socialmediaverslaving zijn er een heleboel mogelijkheden om contact met me op te nemen. Het meest voor de hand ligt natuurlijk het contactformulier, maar je kunt me ook volgen op Twitter, Instagram en Facebook. En vergeet ook niet een kijkje te nemen in mijn portfolio.